top of page

Hva er det med CrossFit og sykepleiere?

Hos CrossFit Fønix har vi oppdaget at vi har en stor andel helsearbeidere/sykepleiere blant våre medlemmer og vi har lurt litt på hvorfor denne yrkesgruppen er så sterkt representert. Vi tok en prat med tre av medlemmene våre, to som er helt ferske innen CrossFit og en med lenger erfaring.

Elisabeth og Helene, dere har akkurat meldt dere inn hos CrossFit Fønix, hva er årsaken til at dere valgte CrossFit som treningsform?

- I CrossFit får vi variert og effektiv trening, det er deilig å komme på trening når noen har satt opp hva du skal gjøre! Med CrossFit blir til og med kondisjonstreningen gøy! Øvelsene er varierte og vi får tett oppfølging underveis.

IMG_3396 (2).jpg

Helene Ivesdal sier at hun hadde lyst til å starte med CrossFit for å styrke hele kroppen og i tillegg slippe å planlegge hver eneste treningsøkt. Elisabeth Johnsen legger til at CrossFit appellerte til henne fordi det jo er veldig tøft med svære dekk, klatretau og træler i hendene!

- Vi ble positivt overrasket over CrossFit Fønix, det er utrolig sosialt, noe som gjør det lettere å stille på trening. Trenerne er engasjerte og sammen med det gode miljøet bidrar det til økt motivasjon!

- Ble dere ikke skremt av alle historiene om skader innen CrossFit?

- Det er større fare for å skade seg når man trener alene på f.eks. treningsstudio, da har man mindre fokus på riktig teknikk. All idrett kan føre til skade, du kan knekke beinet på fotballbanen… Det handler om å høre på treneren og lytte til kroppen sin. Det er viktig å få inn teknikker, før man øker belastningen. Å ha tålmodighet.

Vibeke Andersen har trent CrossFit i ett år og kan si seg enig i at det er viktig å lytte til kroppen, stoppe når den sier ifra og ikke minst følge rådene fra trenerne.

- CrossFit gir meg en både styrketrening og kondisjonstrening, jeg får masse overskudd av å trene på denne måten.

Hennes beste tips for å unngå skader er å øke vekter sakte men sikkert, være tålmodig og heller ta ut alt på utholdenhetsøktene. Der lover hun fremgang ganske kjapt!

På spørsmålet om hvorfor akkurat sykepleier og andre helsearbeidere trives med CrossFit svarer de at deres yrke er tøft, både fysisk og psykisk. Det er mye gåing, løfting og ubekvemme arbeidsstillinger og det er viktig å ha god styrke i hele kroppen. I tillegg kan det være psykisk utfordrende å jobbe i helsesektoren. Det å måtte flytte seg ut av komfortsonen (som du må gang på gang hos CrossFit Fønix) kan hjelpe deg i en utfordrende jobbhverdag.

IMG_3416 (2).jpg


Siste nytt
Arkiv
bottom of page