top of page

Nei til sommerkropp!

Ja, du leser riktig. CrossFit Fønix sier nei til sommerkroppen, men ja til helårskroppen. Og det er vi ikke alene om!

Pia Seeberg, kjent fra ShapeUp og bloggen piaseeberg.no, har dette som en av sine hjertesaker og vi har tidligere tatt en prat med Pia om akkurat dette. Saken er så viktig for oss, at vi ønsker å sette fokus på dette igjen. Heia helårskroppen og Pia og CrossFit!

- Er det ikke bra at man gjør en ekstra innsats i perioder av året da? Som rett før man skal hive av seg klærne foran en hel haug mennesker?

- Jeg mener jo at et jevnt fokus på et sunt kosthold og morsom trening hele året er mye viktigere. En sunn livsstil er en livsstil man klarer å gjennomføre holde tid, ikke i en kort, hektisk og strebersk periode. En streng diett og overtrening gir ingen mening om man ønsker en langsiktig endring, understreker Pia. Trening er jo ferskvare!

- Hvordan skal man klare å ha fokus hele året da?

- Min beste råd er å finne en treningsform som gir energi, noe som ikke føles som et offer å bruke tid på. Siden vi er på CrossFit Fønix akkurat nå, må jeg få skryte av CrossFit som treningsform! Selv ble jeg bitt av basillen for litt under et år siden, og jeg elsker det. Det er beinhard trening, men samtidig gir det meg så mye energi og mestringsfølelse i hverdagen.

I tillegg møter jeg masse hyggelige folk hver eneste gang jeg drar på trening, og jeg gjør ting jeg aldri ville gjort om jeg ikke trente crossfit. At man blir sterkere, strammere, får bedre kondis og bevegelighet er jo supre bonuser! Men erfaringsmessig, både for meg selv og andre, hjelper crossfit deg til å se en verdi i trening som går langt forbi kropp og utseende. Ironisk nok er det først da du begynner å få de utseendemessige endringene du kanskje ønsker deg.

- Vi er selvsagt helt enige med deg, Pia, men denne maten da….. Helårskropp betyr ikke å unne seg noe HELE året??

- Det kommer jo veldig an på hva man mener med å «unne seg» noe, men for min egen del ser jeg ikke helt hvorfor vi skal «nekte oss» noe heller. Fokuser på sunn mat som gir deg energi både på trening og i hverdagen. Du vil fort merke at dette ikke er pasta, loff, godteri og ferdigmat. Tenk at du skal spise så rent som mulig fra mandag til fredag, sammensatte måltider med både proteiner, fett og karbs. Tenk på all maten du skal få i deg, kontra hva du ikke skal spise. Og plukk med deg ShapeUp, som bidrar med supre mattips hver eneste måned.

Vi hos CrossFit Fønix har mye glede av Shape Up og bloggen til Pia, selv om tipset om å blande tunfisk og banan fortsatt står uprøvd…. Vi lover å teste det snart! Ha en herlig sommer Pia!


Siste nytt
Arkiv
bottom of page