top of page

Fifty and fabulous!

Da CrossFit Fønix åpnet i april, henvendte Bente Jakobsen seg til oss spurte om vi kunne hjelpe henne til å bli en sprekere versjon av seg selv innen hun fyller 50.

Vi tok selvsagt utfordringen, fordi vi har klokketro på at CrossFit kan hjelpe alle til å komme i bedre form.

bente 3.JPG

Vi la en langsiktig plan med Bente, som blant annet sa at hun måtte trene hos oss minimum 3 ganger i uken. Den første timen Bente var på ble et tøft møte med CrossFit, men hun bet tennene sammen, jobbet seg gjennom og kom tilbake!

«I begynnelsen var det knalltøft, men jeg kjente på kroppen at det var riktig medisin. Jeg har forsøkt andre treningsformer tidligere, men det er ikke så lett å yte maks når man er alene eller på en saltime med 20-30 andre. På CrossFit Fønix blir vi fulgt nøye opp» sier Bente.

Bente gjorde noe veldig smart. Hun dro med seg mannen sin, Robin, på trening. Sommeren nærmet seg og sønnene Alexander og Ruben, som studerer i hhv Australia og Tromsø, kom hjem på sommerferie. Da fikk hun overtalt de til å bli med også, og på denne måten fikk familien et felles samlingspunkt den tiden de hadde sammen i sommer.

Bente har jobbet jevnt og trutt i 3 måneder og merker forbedring innen flere områder.

«Jeg har blitt sterkere i kroppen og kondisjon har blitt bedre. Jeg sliter en del med nakker og armer, men her har det blitt tilrettelagt slik at jeg sakte men sikkert blir sterkere. I tillegg trener jeg på måter jeg tidligere ikke ville vurdert og jeg liker det! Det at vi trener i små grupper gjør at instruktør har god tid til å hjelpe hver enkelt og det er det nærmeste man kommer personlig trener uten å være det».

bente 1.JPG

«Det som overrasker meg mest er hvor variert vi trener innen CrossFit. Jeg trodde i utgangspunktet dette var trening som var for supersprekinger, men her er det plass for alle. Her tenker man på hele kroppen og både styrke og kondisjon er med i hver trening. Det som gleder meg mest er hvor fort jeg merket forandringer på kroppen. En liten ting som å ta belte på buksa, fordi den begynner å bli litt løs i livet, er en herlig følelse. En annen ting er at tiden det tar før jeg henter meg inn igjen etter en treningsøkt blir kortere jo sprekere jeg blir».

«CrossFit Fønix har et supert miljø som skapes av trenere og mosjonister i lag. Det at vi er små grupper som trener sammen gjør at vi blir godt kjent og alle heier på alle. Jeg gleder meg til å gå på trening, selv på dager hvor jeg ser at dagens økt kan være tøff».

Vi er nå i mål med de første 3 månedene av Bentes vei mot «Fifty and Faboulous». I august starter del 2, den kan bli tøff på mange måter, men vi er overbevist om at Bente når de målene hun har satt seg.

Tusen takk til Bente og hele familien Jakobsen for at dere bidrar til herlig innsats, masse svette, litt syting men mest av alt TRENINGSGLEDE på CrossFit Fønix!

bente 2.JPG

PS Bente og gutta hennes tok den første økta fra april om igjen etter nesten 3 måneder hos CrossFit Fønix. I tillegg til å forbedre tiden sin med nesten 3 minutter, klarte Bente nå alle box jumpene (hun gikk opp og ned på boksen i april), hun tok alle burpee’ne (gikk opp og ned i april) og hun tok 16 og 20 kg Kettlebell i stedet for 8 og 12 kg. Altså, både forbedring i styrke og kondisjon!

Robin forbedret med 7 minutter, så han burde si seg godt fornøyd med denne effekten av konas iver!

Dette var økta de tok i april og jul, test den selv da vel!

5 runder for tid:

Løp 200 m

20 Kettlebell markløft

10 Box jump

5 burpees


Siste nytt
Arkiv
bottom of page