top of page

Dørstokkmila er nå ikke-eksisterende

Anne-Ingvild Finstad tok i begynnelsen av juni økta «Cindy» på en av CrossFit Fønix sine timer. Anne-Ingvild tok den skalerte utgaven og klarte 9 runder. Da hun tok den om igjen i slutten av august klarte hun 15! Vi måtte spørre henne om hva hun tror årsaken til denne utrolige fremgangen er.

«Etter at jeg begynte på CrossFit Fønix er «dørstokkmila» omtrent ikke-eksisterende. Før kunne jeg lete etter unnskyldninger for å sluntre unna treninger, nå jeg gjør hva jeg kan for å rydde plass i kalenderen. Vi har alltid varierte treninger, tilrettelagt slik at alle klarer de, og vi sitter igjen med mestringsfølelse. I tillegg har vi et fantastisk miljø hvor vi heier hverandre frem, og dette gjør at jeg klarer å gi litt mer hver gang jeg trener. Mine forbedringer kommer fra jevnlig og variert trening, tenker jeg.


Øyvind Spæren Riwen tok også «Cindy» i juni og august. Han tok den fulle versjonen, og forbedret sitt resultat fra 15 til 20 runder!


«Bedre teknikk og motiverende treningspartnere er viktige årsaker til min fremgang. I tillegg lagde jeg en plan nå i august, på hvordan jeg skulle angripe «Cindy». Jeg klarte både å lage en plan og å holde meg til denne fordi jeg er tryggere på øvelsene og min egen prestasjon» svarer Øyvind da vi spør han om hva hans fantastiske forbedringen skyldes.
At begge er i bedre fysisk form i dag enn for 3 måneder siden, er helt tydelig. I tillegg til jevn trening og motiverende treningsmiljø, mener de at programmeringen av øktene på CrossFit Fønix har mye av æren for det. Med fokus på bevegelighet, teknikk og kondisjon, har målet vært for vår treningsansvarlig, Emily Oxford, å få medlemmene til å bevege seg bedre, lære grunnleggende teknikk grundig og få opp kondisjonen. Samtidig har vi en styrkedel på hver time, som er tilpasset hver enkelt og som har gitt gode resultater.

Fakta om Cindy: Cindy er en av «jentene» i CrossFit, en meget målbar økt som CrossFit’ere over hele verden tar. På 20 minutter skal du ta så mange runder du klarer med 5 pull ups, 10 push ups og 15 air squats. Klarer man ikke pull ups kan man skalere til ring rows og sliter man med mange push ups, kan man ta de på knærne.

Mange av de tøffeste øktene i CrossFit har fått jentenavn. Greg Glassman, grunleggeren av CrossFit sier dette: “I want to explain the workout once and then give it a name. I thought that anything that left you flat on your back, looking up at the sky asking ‘what just happened to me?’ deserved a females name.


Siste nytt
Arkiv
bottom of page