top of page

«Vi bare digger å være sammen»

«Det å kunne trene sammen, ha en felles interesse og treffes på samme arena skaper samhold i familien. Vi opplever mye sammen både med hverandre og sammen med hele Fønix-gjengen. Vi har alltid vært mye sammen og er flinke til å holde kontakt med hverandre, selv om noen familiemedlemmer i perioder har bodd langt fra hverandre».Ordene kommer fra Randi Skinstad, en av fire bla' Skinstad som trener på CrossFit Fønix.

Familien har alltid vært veldig aktiv, med turn og fotball som de sterkeste interessene. Med pappa som trener og mamma som medhjelper, har de ikke oversikt over hvor mange timer de har tilbragt sammen i turnhallen.


Vi spurte Randi om hun noen ganger var engstelig når «barna» hennes trente, CrossFit utøves jo med høy intensitet, ofte tunge vekter og utfordrende turnøvelser.


«Jeg er ikke akkurat engstelig, for de har alltid drevet med utfordrende aktiviteter som krever kroppsbeherskelse, smidighet og styrke, men når vekta stadig økes, er det jo viktig at løftene utføres riktig og at kroppen er sterk nok til å tåle påkjenningen. Dette ivaretas av dyktige trenere som fokuserer på god teknikk og følger med på hva som skjer i løpet av treningsøktene».

Randi er det eldste medlemmet på Fønix og alle har latt seg imponere av den spreke damen som deltar på alle slags økter, justerer øvelser etter sitt nivå og jobber så utrolig fokusert med teknikken.«For meg som snart er 60, og som aldri har trent CrossFit før, har det vært betryggende å ha Kari Mette og Ole Martin der. Jeg var veldig usikker på om dette egentlig passet meg, men mitt ønske var jo å bli sterkere, mykere og komme i bedre form generelt.


Og utbyttet av treninga vi får på Crossfit Fønix, tror jeg vi må lete lenge etter. Her er det noe med hele konseptet som er helt fantastisk. Et dyktig lederteam som motiverer oss på hver trening, får oss til å mestre og yte maks, og hyggelige, inkluderende og morsomme folk, skaper trivsel og et flott miljø. Det er varierte treningsøkter og trenerne tilrettelegger øvelsene, slik at alle trener på sitt nivå, uansett alder og fysisk form, og trenerne passer på at øvelsene gjøres riktig.

Man merker rask fremgang og man begynner å mestre øvelser som man ikke kunne drømme om var mulig. Alt dette gjør at jeg gleder meg til å gå på trening og det er gøy å trene. Vi har det moro selv om det er knalltøft når det står på».
Kari Mette har vært med Fønix fra oppstart og har siden sommeren 2015 vært coach på de populære Gymnastic-timene. Med hennes bakgrunn som turner, turntrener og naprapat har hun fått mange av Fønix’erne opp på hendene til deres store overraskelse. Selv om vi godt kun klart oss uten bear crawl, er vi veldig glade for at hun jobber jevnt og trutt med å gjøre oss bedre i alle gymnastikkøvelsene CrossFit består av.Lillebror Ole Martin er det umulig å ikke bli glad i, han kom til Fønix i høst og er alltid blid og glad. Han har et smil til alle, tuller og tøyser, men jobber hardt og gir alt når klokka piper. I tillegg er han råsterk og vi måtte bøye oss i støvet da Dolle makset på skulderpress før jul, 83 kg!


Etter jul har det jammen dukket opp enda en Skinstad, storesøster Anne Grete. Både Kari Mette, Ole Martin og Randi sier at de hele tiden hatt et ønske om å få med Anne Grete på CrossFit Fønix fordi det er så bra å trene der. I tillegg til å være ei blid jente er hun også tidligere turner og råsterk, så vi ser allerede en super CrossFit-utøver.


Vi har hørt rykter om far Skinstad har latt seg overtale til en prøvetime, så nå er vi spente på om hele familien snart er å se på timene!
For å oppsummere kort hvorfor Skinstad-familien trives på CrossFit Fønix sier Randi dette: «Treningsglede, oppmuntring, raushet, inkludering og "begge beina planta godt på bakken" - det er oss og Fønix».


Vi kunne ikke sagt det bedre selv. Takk for at dere er hos oss og beriker vårt miljø med den fine familien deres!
Siste nytt
Arkiv
bottom of page