top of page

Vi avliver 5 myter om CrossFit

Vi møter hver dag på en rekke utsagn om CrossFit. At så mange har en mening om idretten er positivt, da er man ihvertfall ikke likegyldig!

En rekke myter ønsker vi likevel å avkrefte, forhåpentligvis en gang for alle.

1. Du må være i knallform for å starte med CrossFit.


Feil. Du blir i knallform når du starter med CrossFit. De aller fleste som starter hos CrossFit Fønix har trent litt tidligere, men ønsker å prøve en ny og morsom treningsform eller komme i bedre form. Hos oss trener folk i alle aldere både nybegynnere og mer drevne utøvere.

Du trenger heller ikke å beherske alle øvelsene på forhånd – disse lærer du etterhvert. CrossFit er for alle og hos CrossFit Fønix sørger vi for at alle får en hyggelig treningsopplevelse, mestringsfølelse gjennom naturlig progresjon samt en sunn og sterk kropp. Våre dyktige trenere tilrettelegger også treningen ut i fra fysiske behov og begrensninger og finner alternative øvelser slik at alle kan få utnyttet sitt fulle potensiale.2. CrossFit er farlig og man blir skadet av å drive med dette.

Feil. Dessverre har det vært fokus på noen tilfeller av skader i media. Så lenge man lytter til egen kropp, og ikke minst til treneren, er ikke CrossFit farligere enn andre idretter. Våre trenere sørger for at utøverne behersker teknikken på de ulike nivåene før man legger på mer vekt eller eskalerer til mer krevende øvelser. Hos CrossFit Fønix får alle grundig oppfølging og veiledning for å komme i bedre form samtidig som vi forebygger skader.

3. CrossFit er dyrt.

Feil. Hos CrossFit Fønix betaler du fra kr 699,- per måned. For denne prisen kan du delta på så mange gruppetimer du ønsker i måneden. På gruppetimene, eller WOD’ene som det kalles i CrossFit, er det maks ti-tolv deltagere som blir fulgt opp av en trener med godkjent CrossFit Level 1-eksamen og som har lang erfaring som utøver innen CrossFit. Du trenger ikke planlegge øktene dine selv, dette gjør vi for deg etter en nøye planlagt programmering for å jobbe med alle muskelgruppene.

4. Du får store muskler av CrossFit.


Feil og riktig. Som med all vekttrening kommer dette helt an på en selv. Du kan få større muskler dersom du stadig øker vektene på styrkedelen i treningen. Hos CrossFit Fønix er vi er mest opptatt av at musklene dine skal brukes på riktig måte, at man holder seg skadefri og funksjonell. Kombinasjonen av mobilitet, styrke og utholdenhet er ikke kroppsbygging, men den beste måten å sikre at kroppen er sunn og sterk og kan takle de påkjenningene vi utsetter den for ellers i hverdagen.


5. CrossFit er som en religiøs sekt.

Feil. Men vi skjønner hvordan den myten har oppstått. De som starter med CrossFit har en tendens til å bli veldig hektet og ønsker gjerne å fortelle hele verden om fremgangen sin og hvilke resultater de oppnår. Her er kjernen til hvorfor CrossFit er en av verdens raskest voksende treningsformer; mestring, fremgang og treningsglede. Hos CrossFit Fønix finner du et svært sosialt treningsmiljø der trenere og medlemmer genuint bryr seg om hverandre, motiverer og heier på hverandre, Du får god oppfølging og et godt samhold.Ta kontakt med oss på info@crossfitfonix.no hvis du ønsker prøvetime eller mer informasjon. Vi gleder oss til å treffe deg!