top of page

Hvordan komme seg på trening?

Både for nye og gamle medlemmer kan det til tider være vanskelig å komme seg på trening. Det kan være på grunn av skader, jobb, sykdom, oppfølging av barn og andre ting som livet består av. Vi får ofte høre at tiden ikke strekker til og vårt svar er da; prioriter trening uansett.

En gang i uken er bedre enn null. Og to er bra i hektiske perioder. Får du til 3 er det helt topp! Og trening kan være en dag på felles trening, en lang gåtur, en enkel styrkeøkt hjemme eller en skitur. Fordelen med at du trener på en CrossFit-boks om du er skadet, er at du får veiledning og hjelp til å trene likevel. Coachene på en boks er kurset og trent i å finne andre eller skalerte øvelser ved skader. Vær derfor ikke redd for å spørre coachen om han eller hun kan hjelpe deg. Det er bedre å trene skalert enn å ikke trene!


Etter en lei sykdomsperiode er det litt vanskelig å komme i gang, for man vet jo hvor vondt det kan gjøre underveis og ikke minst hvor støl man blir. Men du vet også at dette er fordi du venner kroppen din til trening igjen og at det er en kort periode på 2-3 uker du må gjennom før du er tilbake, god som ny. Ha tålmodighet med deg selv og kroppen din!Noen ganger er det vanskelig å komme på trening fordi man ikke føler seg god nok. Du er mer enn bra nok i det du kommer på trening. I CrossFit verdsetter vi innsats, selv om det ofte er resultatene vi måler. Du skal vite at alle coacher setter enormt pris på at du har full innsats på timen mye mer enn at du er den sterkeste, kjappeste eller tøffeste. Vi ser deg og din fremgang og vi jubler med deg. Bruk PR-klokka! Den er for alle personlige rekorder! Alle på Fønix klapper når noen ringer med PR-klokka, de færreste er opptatt av hvorfor!

En liten huskeliste for deg som trener CrossFit:

  • Ha tålmodighet! Bygg stein på stein. Ikke gi opp.

  • Alle treningsformer krever trening. CrossFit krever mye trening for det handler om en kombinasjon av teknikk, timing og styrke.

  • Jobb med dine svakheter, ikke unngå de.

  • Fokuser på de små seirene du opplever. Ikke fokuser på alt du ikke får til.

  • Logg dine resultater og fokuser på din fremgang.

  • Ikke fokuser på hva de andre klarer, du kjenner ikke alltid deres historie.

  • Ikke brenn deg ut. CrossFit er trening med høy intensivitet og krever at kroppen venner seg gradvis til det. Skader kan komme om du ikke fokuserer på teknikk og mobilitet.

Husk at i det du går inn døra på Fønix har du allerede gjort mye mer enn en haug andre og det er ofte mer enn bra nok!
Siste nytt
Arkiv
bottom of page