top of page

Er du skadet, sier du?

Det er nesten unngåelig, vil vi påstå. På et eller annet tidspunkt får man en «vondt» av større eller mindre alvorlig karakter. Du kan løpe på deg en hamstringstrekk, drible på deg en kneskade, tråkke over på tennisbanen eller løfte deg til en betent skulder. I CrossFit er vi selvsagt også utsatt, vi driver med intensiv trening, ofte med vekter eller kroppsvekt og vi har mange ulike gymnastikkøvelser. Det er uvant både for kropp og hode, for erfarne og nybegynnere. Så «vondter» får vi, alle sammen.

Men er løpet kjørt da? Nei! Det er det ikke! Det går veldig fint å trene med de fleste skader og «vondter», her er våre tips om du skulle være uheldig:

  1. Det første du skal gjøre når noe ikke føles riktig er å sjekke med en behandler eller helsepersonell om hva det kan være. Vi oppfordrer alle som har fått en strekk, en låsing eller en betent kroppsdel til å få sjekket om det kun er muskulært eller noe helt annet.

  2. Få veiledning av behandler eller helsepersonell om det er bevegelser du IKKE skal gjøre

  3. Informer oss som er coacher på CrossFit Fønix om hva du skal unngå. Vi legger mer enn gjerne opp øvelser etter hva du KAN gjøre! Har du for eksempel en betent skulder er fokus på ben, rygg og støtteøvelser bra en periode. Har du et vondt kne unngår vi dype knebøy en periode. Har du stramme hamstrings – tøy tøy tøy!

  4. Ikke gi opp trening, hold deg i gang – det er mye verre å komme i gang om du tar en pause. Vi hjelper deg gjerne med et eget opplegg i en periode, vi kan tilby PT-timer også. På den måten holder du deg i gang gjennom en skadeperiode. Roing er bra for de fleste. Sett deg på roeren, se på de andre trene og hold deg i form og i kontakt med miljøet – viktig!

  5. Ikke vent med behandling! Har du en iling i ryggen, få behandling før det setter seg. Har du forstuet foten, får behandling slik at du ikke får andre skader på grunn av feilbelastning. Det kan være billigere å ta kostnaden på én behandling enn å måtte ha et lenge behandlingsopplegg fordi man ikke har lyttet til kroppen.

  6. Prioriter tøyning og egenmassasje med rulling. Sette av tid til dette før og etter hver trening og du vil merke forskjell raskt.

  7. Prioriter mobilitetstrening – på Fønix har vi eget rom til ROMWOD, bruk det! Hvis alt annet føles umulig å gjennomføre, gjør i hvert fall ROMWOD!

  8. Husk at hvis noe gjør vondt så er det mest sannsynlig noe som er galt. CrossFit er en tøff sport hvor man blir oppfordret til å slite, men ikke på bekostning av helsen! Ofte er det mest i hodet man må pushe seg hardest, faktisk! Lytt til kroppen din og stopp mens leken er god.

På CrossFit Fønix har vi vår «egen» naprapat som har hjulpet mange av oss gjennom ulike skader, overbelastninger og andre «vondter». Ta kontakt med Kari Mette på Elite Naprapatklinikk jo før jo bedre når noe ikke føles bra.

Også sees vi på trening – uansett, ikke sant?


Siste nytt
Arkiv
bottom of page