top of page

Kroppen er vekket til live igjen

Den siste måneden har vi hatt gleden av å ha David Nielsen hos oss på CrossFit Fønix. David er et kjent navn innen idrett fotball, både som spiller og trener. Etter å ha trent blant annet Strømsgodset gikk han i 2015 til danske Lyngby hvor han har ført laget fra 1. divisjon og opp til 3. plass i eliteserien.

David forteller at han har hatt stor glede av CrossFit-treningen i fotballpausen sin, og føler at kroppen er vekket til live igjen. Den høye intensitet og hurtige endring av øvelser i en økt gjør at både kropp og sinn må være fokusert hele tiden.


- I fotball trener man mer spesifikt på det man skal bli god på, vi skal jo bli spesialister innen dette. CrossFit inneholder noen øvelser vi jobber med i fotball, som spensttrening, men er samtidig veldig mye mer allsidig. Jeg tror de hurtige skiftene fra en øvelse til en annen er en bra form for trening og jeg har benyttet dette i treningsopplegg for ulike lag.

David sier han aldri har vært så sliten i pumpa som han er nå, og har stor glede av endorfin-kicket som slår inn etter en heftig økt på CrossFit Fønix. Etter bare en måned med CrossFit merker han bedret form. Snart er det klart for retur til Danmark og Lyngby, og han har allerede meldt seg inn i en CrossFit-boks der.

Hvis du vurderer å starte med CrossFit har han følgende tips:


- Kom deg over de 4 første treningene. De er beinharde, men så blir det lettere. Det som er så unikt med CrossFit er den gode instruksjonen du får i alle øvelsene og det gode miljøet. Det er ikke noe «elite-feeling» - alle trener sammen uansett nivå, kjønn og alder. Så ikke være redd for å ikke være god nok – CrossFit er for alle.

CrossFit Fønix ønsker David lykke til med Lyngby i neste sesong og gleder oss til han kommer innom oss igjen når han er i Drammen.


Siste nytt
Arkiv
bottom of page